Сьогодні Генеральна рада Світової організації торгівлі затвердила проект рішення про приєднання Казахстану.

Про це повідомляють РИА Новости.

Президент країни був присутній у штаб-квартирі організації у Женеві при цьому. Раніше голова робочої групи з приєднання Казахстану до СОТ Ваги Хімані подав на затвердження Генеральній раді пакет документів з даного питання, загальний обсяг яких склав 1248 сторінок.

"Приєднання Казахстану до СОТ є важливим кроком в інтеграції країни у міжнародну економіку, глобальну торговельну систему. Це стане новим кроком країни до більшої універсальності. Це розширює функції СОТ як стабільної системи світової економіки", - заявив на засіданні гендиректор СОТ Роберто Азеведо.

Нагадаємо, що Казахстан є однією з двох найбільших економік світу, які досі не приєдналися до Світової організації торгівлі.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Про важливість вступу до СОТ заявлял глава Казахстану 23 червня, коли повідомив про завершення переговорів про членство.

"Це забезпечує нашим підприємствам доступ до зарубіжних ринків, а споживачам - великий вибір товарів і послуг. Сьогодні 90% нашої торгівлі припадає на країни-учасниці СОТ. Тому це рішення для нас дуже важливе" - йдеться у зверненні президента країни.

Читайте також: У Казахстані можуть з'явитися білборди "Крим - це Україна"

Казахстан протягом 20 років вступав до цієї організації. Заявку на вступ подали в 1996 році.