У Херсоні затримали два угрупування, які займались незаконною торгівлею з Росією та окупованим Кримом.

Про це повідомляє Цезор. НЕТ.

У підприємців була налагоджена структура провозу товарів, які на пункті пропуску отримували дозволи за попереднім запитом.

"Оскільки у росіян є перелік українських підприємств, чиї товари можна пропускати, а які потрібно завертати назад, спочатку продукція підганялася під нього. Наприклад, на упаковки з курятиною однієї торгової марки наклеювалися етикетки інший, "дозволеної". Або в супровідних документах на картоплю вписувалася область, з якої можна везти. Скажімо, Київська чомусь була дозволена, а Запорізьку не пропускали ", - розповів перший заступник голови Державної фіскальної служби Сергій Белан.

За додаткову плату в 50-60 тисяч рублів пропонувалося оформити пакет документів для торгівлі на російському ринку.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Під час затримання в авто одного із зловмисників знайшли близько 500 тисяч гривень, понад 40 тисяч доларів, рублі і євро, а також пістолет.

За словами Белана для підприємця, який працював виключно на російському ринку був призначений посередник. Для цього фуру з продуктами заганяли у відстійник і готували новий пакет документів. Така послуга коштувала вже близько 50 - 60 тисяч рублів.

Читайте також: Контрабандні цигарки з України вивозять до Європи в колодах деревах

Проти угрупувань завели карну справу за фіктивне підприємництво, у них провели обшуки. В офісі одного з підприємств були виявлені гроші, підроблені печатки державної екологічної та фітосанітарної інспекцій, радіологічного контролю, а також фіктивних фірм.

Нагадаємо, що раніше робітників Хмельницького заводу викрили на тому, що вони ремонтували російські танки.