Бійці розформованого батальйону "Торнадо" знаходяться в Боярці Київської області.

Про це заявив головний військовий прокурор Анатолій Матіос в ефірі "5 каналу". Також він обурився тим фактом, що військових досі не роззброїли, незважаючи на указ міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

"Я не розумію, що робить зараз рота "Торнадо", озброєна, під Бояркою! Прямо під Києвом є багато озброєних людей, що не розформовані. Де міністр внутрішніх справ, чому він не може простежити за виконанням наказу?" - запитує військовий прокурор.

Силовик зазначив, що сумнівається в тому, що бійці борються з контрабандою. За його словами, свідчення бійців "Торнадо" можуть бути суперечливими.

Радник глави МВС Антон Геращенко заявив, що в Боярці дислокуються ті бійці "Торнадо", які не порушили закон.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Він підкреслив, що скандальний батальйон розформували, а законослухняні воїни проходять перепідготовку.

Читайте також: Потерпілі показали прокурорам, як їх катували бійці "Торнадо" (відео)

Нагадаємо, що батальйон "Шахтарськ" переформувався в "Торнадо" у вересні 2014 року. У березні бійців батальйону звинуватили в злочинних діях.

Екс-глава Луганської ОДА Геннадій Москаль вимагав розформувати батальйон, солдати чинили опір, але 18 червня 2015 наказом міністра внутрішніх справ Арсен Аваков його таки розформували і вивели з Луганської області.