Сьогодні найпопулярніша марка нафти Brent подешевшала до 53,09 доларів за барель. Вчора вона коштувала 55 доларів.

Світові аналітики пов'язують падіння цін на нафту зі зменшенням попиту на сировину та переповненість резервів у США.

"Споживання нафти зараз справді найнижче за останні 20 років, а видобуток найвищий. Зараз споживання на 20 мільярдів барелів менше, ніж видобування. Тобто пропозиція вище попиту", - говорить "Знай" Володимир Бутко, аналітик Інституту нафти і газу.

Читайте також Як тільки нафта впаде до 40 доларів, Росія закінчить війну в Україні

За його словами, така ситуація може загостритися після виходу на світові ринки Ірану.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Якщо у вересні з цієї країні все ж таки знімуть санкції, то вже до кінця року нафта може подешевшати до 40 доларів за барель. Після такого подешевшання сировини можемо розраховувати на укріплення гривні. Адже менше грошей йтиме на покупку газу і нафтопродуктів. Бензин може подешевшати на 4-5 гривень", - прогнозує експерт.

Нагадаємо, протягом минулого тижня нафту на світових ринках продавали по 54-55 доларів за барель. Така ціна тримається вже другий тиждень.