"Газпром" в цьому році скоротить видобуток до мінімальних за історію компанії 414 млрд. кубометрів. В минулому році компанія видобула 444 млрд кубометрів.

Про це повідомляють "Вести.ru" , посилаючись на Міністерство економічного розвитку Росії.

Початкові плани "Газпрому" з видобутку на 2015 рік становив 485 млрд. кубометрів, а на 19 травня прогноз становив 450 млрд. кубометрів.

"Газпром" засекретив свої виробничі показники через скорочення видобутків. У першому півріччі видобуток компанії знизився на 30,134 млрд. кубометрів до 205,212 млрд. кубометрів.

Таким чином, Мінекономрозвитку виходить з того, що в другому півріччі видобуток "Газпрому" не скоротиться.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

В цілому, цього року в Росії добудуть 626 млрд. кубометрів газу проти 640,2 млрд. кубометрів в минулому році,

Нагадаємо, російський прем'єр-міністр Дмитро Медведєв заявив. Що російська сторона не збирається продовжувати договір з Україною щодо транзиту газу на невигідних для себе умовах.

Читайте також: У Росії горить нафтобаза "Газпрому" (фото, відео)

Чинний контракт закінчується 1 січня 2020 року. Зокрема, великі надії Кремль покладає на газопровід "Турецький потік".

Однак міністр енергетики і природних ресурсів Туреччини Танера Йилдиз нещодавно заявив, що Туреччина не зацікавлена в транзиті російського газу.