Ахметов легально ввозить контрабанду до зони АТО.

Про це повідомив начальник оперативно-розшукового підрозділу у селищі Велика Новосілка в Донецькій області підполковник Костянтин Пономаренко.

"Є яскравий приклад легалізованої контрабанди Ріната Ахметова через "Гуманітарний конвой" та його благодійний фонд. Майже все з цього гумконвою йде на продаж. Таких конвоїв проходить 2-3 на тиждень. Це дуже великі об'єми. Скільки Україна втрачає через цю контрабанду сказати важко", - наголосив він.

Підполковник Пономаренко наголосив, що контрабанда переважно складається з м'ясо-молочної продукції та овочі і фруктів.

"Раніше також до нас везли вугілля та металобрухт. Зараз ці контрабандні поставки вже припинено", - розповів прикордонник.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Читайте також: Вночі на Донбасі затримали 11 машин із контрабандою

Працівники митниці та міліції на кордоні з окупованими територіями також затримують контрабандні перевезення наркотиків, вибухові речовини та зброї. Злочинці намагаються провести гранати, РГД та РГМ.

Костянтин Пономаренко також зазначив, що часто контрабандисти та їхні кришувальники уникають покарання.