Винищувачі НАТО перехопили російські військові літаки над Балтійським морем неподалік від повітряного простору Латвії.

Мова йде про три російських військово-транспортних літаки, пише Українська правда з посиланням на Twitter Національних збройних сил Латвії.

"Винищувачі повітряної поліції 28 липня перехопили над Балтійським морем 2 військово-транспортні літаки Ан-124 та один Іл-76, що належать російським збройним силам", - сказано у повідомленні.

Російські літаки перебували у міжнародному повітряному просторі.

Читайте також: Путін нарощуватиме силу в Атлантиці на зло НАТО

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще

Відзначимо, російські військові кораблі й літаки дедалі частіше фіксують поблизу повітряних і морських кордонів колишніх балтійських республік СРСР. При цьому простір держав вони не порушують, однак у випадку літаків йдеться про загрозу для цивільної авіації.

Країни Заходу переконані, що польотами своїх літаків біля кордонів країн-членів НАТО Росія демонструє силу і тестує реакцію альянсу.