Терористичні організації "ДНР" і "ЛНР" вимагають від української влади виконання зобов'язань щодо соціальних виплат населенню Донбасу.

Про це повідомляється в спільній заяві представників самопроголошених республік в контактній групі, передає сепаратистський сайт "Донецьке агенство новин".

"Одна з найбільш гострих проблем сьогоднішнього політичного діалогу з Україною - соціальні виплати населенню Донбасу. Однією з пропозицій щодо вирішення цього проблемного питання було відкриття у Донецьку та Луганську по одному відділенню будь-якого українського банку, через який Україна змогла б проводити відповідні соціальні виплати", - зазначають лідери бойовиків.

Однак, за словами Пушіліна і Дейнего, Київ відкинув такий варіант врегулювання ситуації.

Читайте також: У столиці фармацевтична компанія фінансувала бойовиків "ДНР"

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Останньою стала пропозиція про організацію мобільних банків уздовж лінії зіткнення. Зі свого боку, ми підтримуємо цей варіант, про що неодноразово заявляли на останніх зустрічах Контактної групи", - підкреслили вони.

На закінчення Пушілін і Дейнего заявили, що "виплата пенсій та соціальних допомог - це не право України розпоряджатися заощадженнями громадян, а обов'язок їх виплачувати".

Нагадаємо, раніше Пушілін і Дейнего запропонували відкрити по одному відділенню українських банків у Донецьку та Луганську, щоб відновить роботу банківської системи на Донбасі.