Терористичні організації "ДНР" і "ЛНР" вимагають від української влади виконання зобов'язань щодо соціальних виплат населенню Донбасу.

Про це повідомляється в спільній заяві представників самопроголошених республік в контактній групі, передає сепаратистський сайт "Донецьке агенство новин".

"Одна з найбільш гострих проблем сьогоднішнього політичного діалогу з Україною - соціальні виплати населенню Донбасу. Однією з пропозицій щодо вирішення цього проблемного питання було відкриття у Донецьку та Луганську по одному відділенню будь-якого українського банку, через який Україна змогла б проводити відповідні соціальні виплати", - зазначають лідери бойовиків.

Однак, за словами Пушіліна і Дейнего, Київ відкинув такий варіант врегулювання ситуації.

Читайте також: У столиці фармацевтична компанія фінансувала бойовиків "ДНР"

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

"Останньою стала пропозиція про організацію мобільних банків уздовж лінії зіткнення. Зі свого боку, ми підтримуємо цей варіант, про що неодноразово заявляли на останніх зустрічах Контактної групи", - підкреслили вони.

На закінчення Пушілін і Дейнего заявили, що "виплата пенсій та соціальних допомог - це не право України розпоряджатися заощадженнями громадян, а обов'язок їх виплачувати".

Нагадаємо, раніше Пушілін і Дейнего запропонували відкрити по одному відділенню українських банків у Донецьку та Луганську, щоб відновить роботу банківської системи на Донбасі.