У листопаді цього року Міністерство фінансів має намір провести розміщення єврооблігацій, щоб залучити один мільярд доларів під гарантії уряду США.

Про це повідомила міністр фінансів Наталія Яресько під час засідання Колегії міністерства, передає сайт відомства.

Кабінет міністрів у травні цього року підписав угоду з урядом США про отримання Україною кредитних гарантій на один мільярд доларів в рамках декларації про надання гарантій на два мільярди доларів.

Ця сума може бути збільшена ще на мільярд, якщо в країні успішно проведуть реформи.

Також у Мінфіні зазначили, що крім коштів від розміщення єврооблігацій, до кінця року очікуються бюджетні надходження від міжнародних донорів і партнерів на суму понад 3,2 млрд. дол.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Читайте також: Держборг України скоротився на 5 мільярдів доларів - Яценюк

Мінфін планує отримати кілька траншів до кінця року. Світовий банк повинен виділити по 500 млн. дол. в кінці серпня і в кінці вересня, Європейська комісія - 600 млн. євро в IV кварталі, 300 млн. дол. від уряду Японії в кінці жовтня, 200 млн. євро від уряду Німеччини в кінці серпня і 200 млн. норвезьких крон від уряду Норвегії в жовтні.

Нагадаємо, Міжнародний валютний фонд підтвердив намір Ради директорів прийняти рішення щодо виділення Україні чергового кредитного траншу в рамках програми EFF до 31 липня поточного року. Таким чином, загальна сума коштів за програмою складе 6,68 млрд. дол.