Загроза нападу проросійських бойовиків на Маріуполь за командою з Кремля залишається.

Таку думку висловив посол США в Україні Джеффрі Пайетт під час телефонного брифінгу для журналістів, передає РБК-Україна.

"Все, що ми бачили, включаючи гібридні російсько-сепаратистські навчання, продовження поставок обладнання, дає підстави припускати, що Кремль і сепаратисти зберігають можливості для продовження спроб захопити території, коли це вирішить Кремль", - заявив Пайетт у відповідь на питання про ймовірність нападу бойовиків на Маріуполь.

Посол США підкреслив, що в України є суверенне право залишатися на своїй території.

"У цьому полягає логіка нашої допомоги, яка досягла 245 млн доларів", - сказав американський дипломат.

Популярні новини зараз
Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Читайте також: Маріуполь не стане буферною зоною - Порошенко

На цьому ж брифінгу виступив також посол ЄС в Україні Ян Томбінський. Він розповів про свою поїздку до Маріуполя два місяці тому, під час якої дипломат мав нагоду "поспілкуватися з місцевими жителями і подивитися на місто очима людей".

Посол ЄС зазначив, що місто перебуває під великим психологічним тиском. Томбінський вважає, що Маріуполь "може стати метою операції, якої ніхто не хоче".

Нагадаємо, на минулому тижні президент Петро Порошенко повідомив про передислокацію до Маріуполя трьох батальйонів української морської піхоти.