Сьогодні Верховний суд Лівії виніс вирок синові екс-диктатора Муамара Каддафі Сейф аль-Ісламу і ще вісьмом чиновникам.

Як повідомляє ВВС, судді визнали їх провину у вбивствах і корупції під час повстання проти режиму Каддафі 2011 року. Їх засудили до смертної кари.

Серед наближених диктатора, які отримали вирок опинилися колишній глава розвідки Лівії Абдулла ас-Сенуссі і колишній прем'єр-міністр країни Аль-Багдаді Алі аль-Махмуді.

Сам Сейф аль-Іслам на процесі не був присутній, свідчення він давав по Skype.

Нагадаємо, що Син Каддафі з 2011 року перебуває в полоні у лівійських повстанців, які не визнають нинішній лівійський уряд в Тріполі, так що суд приймав рішення за його відсутності.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Правозахисні організації виступали проти судового розгляду у справі сина диктатора, який розпочався навесні 2014 року.

Читайте також: Суд Єгипту засудив екс-президента Мурсі до смерті

Міжнародний кримінальний суд в Гаазі вимагав передати йому справу Сейфа аль-Іслама. У жовтні 2013 лівійський суд висунув звинувачення проти нього.

Обвинувачі стверджували, що під час революції проти диктаторського режиму Каддафі, його син здійснював вбивства, викрадення, підбурював до зґвалтувань, грабував, влаштовував саботаж, і руйнував національне вбивство.

Нагадаємо, що 21 жовтня 2012 з'явилася інформація, що вбили самого молодшого сина Хаміса Каддафі, а в лютому стало відомо, що він живий.