НАТО заявляє про політичну підтримку турецької кампанії проти бойовиків "Ісламської держави" у Сирії та Іраку. Однак і Альянс, і Туреччина стверджують, що наразі не йдеться про постачання військової допомоги Північно-Атлантичного союзу в проведенні операції.

Про це йшлося на надзвичайному засіданні на рівні послів, передає Еuronews.

Ініціатором зібрання виступила Анкара. Договір НАТО передбачає, що такі зустрічі можуть проводитися, коли держава-член альянсу бачить загрозу своєму суверенітету й безпеці.

"Усі союзники солідарні з Туреччиною. Тероризм становить пряму загрозу для безпеки країн НАТО і міжнародної стабільності й процвітання. НАТО також відіграє свою роль у вирішенні цих проблем", - наголосив генеральний секретар альянсу Єнс Столтенберг.

Читайте також: Турецькі винищувачі бомбили курдів Іраку

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Астролог побачив у травні "лихо" для України Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

Він додав, що всі союзники беруть участь у глобальній коаліції проти угруповання "Ісламська держава".

Нагадаємо, минулого тижня у турецькому містечку Суруч стався теракт у студентському таборі. В результаті загинуло 32 людини. Пізніше, інший теракт спричинив смерть двох турецьких військових.

Після цього Туреччина завдала ударів по позиціях курдів і угруповання "Ісламська держава" в Сирії та Іраку.