Європейський союз може виділити додатково до 75 млн. євро на підтримку реформи державної служби. Україна отримає ці гроші, якщо уряд і парламент вчасно приймуть відповідні документи.

Про це повідомив заступник глави Адміністрації Президента України Дмитро Шимків на круглому столі "Реформування державної служби: Гідні зарплати vs Корупція" передає прес-служба глави держави.

В адміністрації нагадали, що в травні минулого року Україна та ЄС підписали контракт щодо розвитку держави. Згідно з ним наша країна може отримати 105 млн. євро в цьому році в разі виконання низки умов. Серед яких, створення і утвердження повноцінного детального плану реформування державного сектору. Для цього парламент має ухвалити новий закон про державну службу.

Україна може додатково отримати ще 75 млн. євро на підтримку реформи держслужби. Для цього Кабмін має розробити, затвердити та подати ЄС стратегію реформування державного управління з планом впровадження, відповідальними і термінами.

Читайте також: Революційне спрощення водної торгівлі - заощадження вісім мільярдів

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Зараз стратегія знаходиться на опрацюванні в секретаріаті Кабінету міністрів та відповідних міністерствах. Відповідний закон готується до другого читання у Верховній Раді.

"Ми повинні розуміти, що жодна держава світу не стане фінансувати чиновників іншої держави. Але наші міжнародні партнери можуть фінансувати реформи - в тому числі, і реформу держслужби", - наголосив Шимків.

Нагадаємо, 22 липня Європейська комісія виділила Україні кредит у розмірі 600 млн. євро.