Вищий адміністративний суд України скасував рішення попередніх інстанцій щодо стягнення з російського "Аерофлоту" штрафів, які на нього наклали за польоти в окупований Крим.

Суд ухвалив 21 липня відповідне рішення. ,

Державна авіаслужба звинуватила "Аерофлот" у порушенні правил користування повітряним простором України. Оскільки літаки компанії здійснювали 12 березня 2013 року рейс Москва-Сімферополь та не виходили на двосторонній радіозв'язок з українськими службами.

Вони летіли у Сімферополь, який Україна оголосила закритим для польотів.

Однак "Аерофлот" оскаржував правильність складання протоколу щодо цього порушення, а також про постанову про накладення штрафу в розмірі 136 тисяч гривень.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Вищий адмінсуду вирішив, що суди першої та апеляційної інстанції "не з'ясували обставини справи, що мають значення для правильного її вирішення".

Читайте також: Французьким депутатам загрожує 8 років за візит до Криму

"Ні судом першої інстанції, ні судом апеляційної інстанції не перевірені обставини щодо підтвердження допущення позивачем правопорушень, вказаних у протоколі про правопорушення та у оскаржуваній постанові, прийнятій на підставі матеріалів щодо правопорушення", - зазначається в рішенні адмінсуду.

В результаті він скасував рішення попередніх судів і відправив справу на повторний розгляд.

Нагадаємо, у грудні минулого року Окружний адміністративний суд Києва стягнув з російської авіакомпанії "Аерофлот" 7,8 млн гривень за порушення правил і порядку використання повітряного простору країни за 57 позовами на суму 136 тисяч гривень кожен.