Вартість телефонних розмов на стаціонарному телефоні зросте на 17,5%. Про це повідомили в Нацкомісії, що здійснює держрегулювання у сфері зв'язку та інформатизації.

За словами прес-секретаря Нацкомісії Тетяни Ліговської, "Укртелеком" наполягав на піднятті тарифів до 25-26%. Однак регулятор погодився збільшити тільки на 17,5%.

"Вже четвертий рік поспіль в "Укртелекомі" вуалюють бажання більше заробляти збитковістю компанії. Насправді важко сказати, настільки ця компанія збиткова", - говорить "Знай" Сергій Скиба, експерт автоматизованих ринків зв'язку консалтингової компанії AFS.

Читайте також Влада готується до великої приватизації держземель - експерт

Для того, аби налагодити мобільний зв'язок, потрібно постійно підтримувати роботу ретрансляторів, які можуть виходити з ладу від сильних поривів вітру, перепаду температури тощо.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Також треба утримувати кол-центри, пункти продажу послуг. Я вже не кажу про обладнання і серверні. Із цього всього в "Укртелекому" є лише останнє. Замість ретрансляторів кабель, який не потрібно обслуговувати так часто", - уточнює він.

Тарифи на телефонний зв'язок "Укртелеком" підвищує п'ятий рік поспіль, відколи компанія перейшла із державної власності у приватну.

"Зараз ця компанія належить фірмі "Еріс", а послуги телефонної лінії надає компанія олігарха Ріната Ахметова "Вега". "Укртелеком" вже б давно підвищив ціни у кілька разів, але його менеджмент побоюється, що тоді багато українців відмовляться від дротового зв'язку", - каже експерт.

Нагадаємо, зараз для міських жителів абонплата за стаціонарний телефон становить 27 грн, для селян – 18 грн.