Під час дослідження поведінки рідини в невагомості учасники міжнародної космічної експедиції "розчинили в повітрі" шипучу таблетку. Відео експерименту вони відправили на Землю.

Про це повідомляє NASA.

Космонавт Террі Віртц, перевіряючи поверхневий натяг рідини, розчинив у плаваючою в невагомості порції води шипучу таблетку. Такий відеозапис незвичайної поведінки води на борту МКС зробили вперше.

Астронавти, за інформацією агентства, документують свої експерименти за допомогою нової камери RED Epic Dragon, доставленої на борт космічної станції в січні цього року. Вона здатна знімати у високій якості, до 6K.

Читайте також: Астронавти тренуватимуться в гігантському басейні

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Астронавти МКС в листопаді минулого року провели подібний експеримент. Тоді вони зняли на відео феномен поверхневого натягу води в умовах мікрогравітації. Причому зйомку астронавти проводили як зсередини водяної кулі, так і зовні.

Свій експеримент вони продемонстрували, запустивши екшн-камеру GoPro в водяну бульбашку, яку вони попередньо "накачали".