П'ятеро українців були позбавленні угорського громадянства через неправдиву інформацію про себе або свої родинні зв'язки.

27 липня президент Угорщини Янош Адер своїм указом анулював угорське громадянство для 13 осіб, серед яких п'ятеро вихідців з Закарпатської області. Решта з Сербії та Румунії. Про це повідомляє портал Мукачево.net.

Відмітимо, що угорського громадянства може позбавити або надати його тільки президент.

Про причини позбавлення громадянства не говорять. Та ось місцеві ЗМІ припускають, що таке рішення могли прийняти, якщо тільки люди вказали неправдиву інформацію під час його тримання громадянства. Тобто особа свідомо вводила в оману владу Угорщини, коли надавала особисту або сімейну інформацію.

Читайте також: Український футболіст відмовився від російського громадянства

Популярні новини зараз
Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Так, у червні президент Адер вже позбавляв громадянства двох закарпатців. А ще 128 українців підозрюють у незаконному отриманні підданства Угорщини.