ООН та інші правозахисні організації виступили проти оголошення смертного вироку синові поваленого лідера Лівії Муаммара Каддафі Сейф аль-Ісламу.

Про це повідомляє портал Газета.ua.

На думку правозахисників, суд не відповідав загальноприйнятим міжнародним нормам. Крім того, сам син Каддафі не був присутній у залі суду, а свідчення давав по відео-зв'язку.

На даний момент Сейф аль-Іслама утримують повстанці з міста Зінтан на північному заході Лівії.

Сина Каддафі звинувачують у низці злочинів: заохоченні згвалтувань, викраденні, вбивствах і розкраданні державних коштів.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами"
Показати ще

Читайте також: Другого сина Каддафі засудили до страти

Нагадаємо, що сина поваленого правителя Лівії Муаммара Каддафі і ще вісьмох осіб засудили до страти за злочини, вчинені під час революції 2011 року.

Разом з Сейф Аль-Ісламом до страти також засуджено екс-прем'єр Багдаді аль-Махмуді і колишній глава розвідки Каддафі Абдулла аль-Сенуссі.