Українським воїнам у зоні АТО відправлять на допомогу кінний батальйон. Незабаром почнеться формування добровольчого підрозділу на конях.

Про створення такого підрозділу повідомив батальйон спецпризначення "Свята Марія". На своїй офіційній сторіночці в соцмережі Facebook там написали, що формування кінного підрозділу почнеться вже в серпні.

"У серпні 2015 при батальйоні "Свята Марія" починає формуватися добровольчий кінний підрозділ. Кавалерія вже довела свою ефективність під час патрулювання доріг та підтримки громадського порядку в зоні проведення АТО", - повідомили там. І додали, що до участі у формуванні потрібні також добровольці з навиками верхової їзди й догляду за кіньми, волонтери та всі небайдужі які готові допомогти.

Читайте також: В першому ж бою морські піхотинці в Широкине "дали прикурити" терористам (відео)

Як розповів порталу "Знай" боєць батальйону з позивним "Ганс", вже до вересня планують набрати і навчити 10 коней. А також підготувати бажаючих служити в кавалерії. "До нас вже телефонують бажаючи. Є в Чернігові стайня, яка готова взяти коней тренувати. Вистачає декілька тижнів, щоб тварина перестала лякатися різких звуків, наприклад, вибухів, - говорить "Ганс". – Також готові приймати людей, які до цього не вміли їздити, але готові вчитися".

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще