Італія підтримала ініціативу щодо створення трибуналу з розслідування катастрофи на Донбасі малайзійського літака рейсу MH17.

Про це інформує прес-служба посольства України в Італії.

"За результатом спільного демаршу посольств України, Австралії, Бельгії та Нідерландів в МЗС Італії з метою отримання підтримки Італії стосовно проекту резолюції РБ ООН про створення трибуналу з розслідування катастрофи MH17, італійська сторона оголосила про своє рішення виступити співавтором відповідного проекту резолюції з метою встановлення істини та покарання винних у трагедії, яка забрала життя близько 300 осіб", - йдеться у повідомленні.

Раніше Україна, Малайзія, Австралія, Бельгія та Нідерланди звернулися до Ради безпеки ООН з проханням створити цей міжнародний кримінальний трибунал.

Читайте також: Росія готова накласти вето на проект трибуналу щодо "Боїнгу"

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Нагадаємо, що на 29 липня заплановано проведення голосування за резолюцію зі створення міжнародного трибуналу для покарання винних у падінні малайзійського літака Boeing 777 рейсу MH17 над територією України 17 липня 2014 року. Через авіакатастрофу загинули 298 осіб, серед них – діти.

Офіційна позиція Росії вже кілька місяців – завадити створенню трибуналу. Наприкінці липня російський дипломат Віталій Чуркін заявив, що РФ проголосує проти проекту резолюції Ради безпеки ООН щодо створення міжнародного трибуналу з розслідування цієї катастрофи.