Сьогодні російський рубль знову подешевшав. Цього разу — до 66,6 рублів за долар. Це найнижчий рівень за останній рік, повідомляють в Інституті економічних досліджень.

"Думаю, не просто так російський рубль сьогодні зупинився на трьох шістках. Це, мабуть, знак, що в російській економіці ще довго будуть проблеми", - говорить "Знай" Віталій Кравчук, старший дослідник Інституту економічних досліджень.

На його думку, зниження вартості рубля відносно долара пропорційне подешевшанню нафти.

"Російська економіка дуже залежна від продажу нафти і газу. Як тільки енергоносії дешевшають, крупні компанії в Росії продають рублі й купують долари. Дешевшають одразу російські акції", - говорить експерт.

Читайте також Російський рубль знову рекордно подешевшав

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Він вважає, що криза протримається у Росії не більше 5 років.

"Російська влада буде робити все, аби знову подорожчали енергоносії. Не виключаю і диверсій на Близькому Сході. Через рік нафта справді може подорожчати й росіяни знову досягнуть економічного рівня 2013-2014 року. Правда, такі тенденції ще залежатимуть від світових санкцій, спрямованих проти Росії", - прогнозує економіст.

Для Україні від подешевшання рубля негативних наслідків не буде, бо товрообмін з росіянами за останні два роки скоротився на 68%.

Нагадаємо, у понеділок долар в Росії коштував 60,3 рублі.