Справа колишнього замміністра внутрішніх справ Сергія Чеботаря про розкрадання коштів та майна в особливо великих розмірах передали до військової прокуратури.

Про це в ході брифінгу повідомив військовий прокурор Анатолій Матіос.

"За рішенням генпрокурора України з управління спеціальних розслідувань, іншого структурного підрозділу Генпрокуратури, яке свого часу очолював Павло Жебрівський, підслідність розслідування кримінальної виробництва, яке було зареєстровано раніше, передана слідчим головної військової прокуратури", - зазначив він.

Також Матіос повідомив, що кримінальне провадження зареєстрували за статтею "привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах або організованою групою" кримінального кодексу.

"За цією статтею зареєстрували кримінальне провадження і передали його в головну військову прокуратуру. Я сподіваюся, що його доведуть до логічного завершення шляхом пред'явлення підозр особам, які були причетні до розкрадання та привласнення як засобів, так і інших активів з використанням владних та службових повноважень. Оскільки виробництво відноситься до подій і обставин скоєння злочину однією із структурних одиниць МВС України, перший заступник генпрокурора озвучив прізвище відповідальної особи МВС, який відповідав за цю сферу ", - сказав військовий прокурор.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Читайте також: Чеботар не прийшов на допит в Генпрокуратуру

Нагадаємо, наприкінці квітня цього року поряд з будинком Чеботаря у селі Лісники під Києвом на журналістів, які готували матеріал про зв'язок Чеботаря з корупційними схемами, напали зять Чеботаря Олег Поліщук та бізнес-партнер чиновника Сергій Гаврилко.

13 травня Чеботар пішов у відставку через "систематичної цькування у вигляді замовних публікацій" у ЗМІ, а 25 травня не прийшов на допит в ГПУ.