На агрофірмі "Калита", розташованій в Броварському районі під Києвом, загинуло більше однієї тисячі свиней.

Як повідомили в Державній ветеринарній та фітосанітарній службі, всі вони заразилися африканською чумою. Для цього експерти провели кілька аналізів з пробами у заражених тварин.

"Через це на підприємстві виявлена ​​підвищена загибель поросят у віці понад 4 місяців. На фабриці є більше 60 тисяч голів свиней, відповідно до "Інструкції з профілактики та боротьби з африканською чумою" вони підлягають умертвіння в найкоротші терміни, під постійним наглядом, а тоді спалюванню", - заявили в відомстві.

Для з'ясування подальших дій провели засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії та засідання комісії при Київській облдержадміністрації. У результаті затвердили плани з ліквідації африканської чуми.

Читайте також: Вчені довели, що свині розумніші собак

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

За попередніми даними причиною виникнення хвороби стало порушення ветеринарно-санітарних вимог до утримання свиней.

Раніше в заказнику Залісся в Київській області у дикого кабана був виявлений вірус африканскої чуми свиней (АЧС).