Сьогодні у віці 65 років помер один з найвпливовіших підприємців Польщі та найбагатший поляк Ян Кульчик. Бізнесмен мав активи у багатьох країнах світу. Зокрема, його компанія була одною з найкрупніших інвесторів у нафтогазовому секторі України.

Про це поінформувала прес-секретар компанії Kulczyk Holding S. A. Марта Висоцька-Антонсен

Кульчик володів компанією Kulczyk Investments, яка спеціалізується на інвестиціях в енергетику, газ, нафту, мінеральні ресурси, а також інфраструктуру і нерухомість. Також він через свої компанії мав ряд енергетичних активів в Україні. Зокрема бізнесмен планував займатися поставками електроенергії з Хмельницької АЕС європейським споживачам.

Нагадаємо, що у 2010 році Кульчик отримав контроль над українською газовидобувною компанією "КУБ-газ". Компанія веде видобуток газу в Дніпровсько-Донецькому басейні.

Читайте також: Травмованого мільйонера Єремеєва доставили в європейську клініку

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Нагадаємо, що під час газової кризи із Росією він пропонував експортувати дешеві польські газ і вугілля в Україну.

У свою чергу, аби стабілізувати європейський енергетичний ринок та зменшити ціни на електроенергію, Кульчик хотів з України в Європу імпортувати дешеву електроенергію з Хмельницької атомної електростанції.

Статки найбагатшого поляка оцінюють в $4,3 млрд.