Вчора, 28 липня, суд міста Вадуц (Ліхтенштейн) заарештував 13,1 млн швейцарських франків на рахунках українського судді та його дружини.

Як повідомляє прес-служба Державної служби фінансового моніторингу, мова йде про рахунки чинного судді Вищого господарського суду України.

"Держфінмоніторингом України спільно з фінансовою розвідкою Ліхтенштейну встановлено п'ять компаній, зареєстрованих в Панамі і Ліхтенштейні, які мають рахунки в банківських установах Ліхтенштейну та Латвії. На рахунках зазначених компаній протягом тривалого часу акумулювалися значні суми коштів з сумнівним походженням", - йдеться в повідомленні.

Встановлено, що спільними бенефіціарами рахунків є чинний суддя Вищого господарського суду України і його дружина.

"За часів президентства Віктора Януковича цей суддя обіймав посаду одного із заступників голови Вищого господарського суду України", - зазначає Держфінмоніторинг.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Читайте також: Суд заарештував 110 мільйонів сина Януковича

Зараз служба спільно з фінансовою розвідкою Ліхтенштейну встановлює джерела походження коштів на зазначених рахунках.

Матеріали розслідування сьогодні передали до Генеральної прокуратури України для здійснення відповідних процесуальних дій.

Главою Вищого госпсуду за часів президентства Віктора Януковича був Віктор Татьков. Одним з його заступників був Артур Ємельянов, який нині входить до четвертої судової палати ВГСУ.