Затриманий військовий Володимир Старков під блок-постом "Березове" зізнався, що є кадровим російським військовим.

Про це заявив голова Служби безпеки України Василь Грицак під час спільної заяви голови СБУ та керівника Держприкордонслужби Віктора Назаренка щодо затримання офіцера ЗС РФ.

Як повідомила прес-служба СБУ у Twitter, Старков 1978 року народження та проживає у Хабаровському краї.

"Майор Збройних сил Російської Федерації Володимир Старков прямував з міста Донецьк в населений пункт Ясне і супроводжував вантаж боєприпасів до розташування 5-ї окремої механізованої бригади незаконного збройного формування "Оплот" так званої "ДНР", - заявив Назаренко.

Радник Голови СБУ Юрій Тандіт повідомив, що зброю для бойовиків привозили зі складів, що розташовані на території Росії.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Документ, який датований 2006-м роком, містив інформацію про військові частини, з яких вивозили зброю та відповідальних за них.

Грицак звернувся до російських військових, щоб вони не їхали воювати на Донбас за наказом.

Читайте також: "Не ходіть, діти, в Африку гуляти" - полонені ГРУшники про Донбас (відео)

"Не ми прийшли до вас, ми не захоплюємо ваші міста і села, ви прийшли до нас", - підкреслив він.

Нагадаємо, що вчора СБУ опубліковала відео з затриманими спецназівцями Олександром Олександровим та Євгеном Єрофєєвим, які розказали про добре ставлення до них в Україні та закликали своїх колег з Росії відмовлятись від поїздок на Донбас.