Росія, у разі накладення вето на резолюцію про створення міжнародного трибуналу по авіакатастрофі літака "Боїнг-777" Малайзійських авіаліній, повинна понести відповідальність.

Про це заявила речник Міністерства закордонних справ Мар'яна Беца під час брифінгу, передає "Інтерфакс-Україна".

"Росія, безумовно, може накласти право вето, про це вже відомо. У цьому випадку вона повинна понести політичну відповідальність", - зазначила речник відомства.

У МЗС переконані, що створення міжнародного трибуналу на даному етапі дозволить уникнути політизації процесу, а також забезпечити об'єктивне розслідування авіакатастрофи.

Зараз у Нью-Йорку, за її словами, проходять інтенсивні консультації, щоб забезпечити максимальну підтримку внесеної резолюції. Голосування по ній заплановано на сьогоднішній вечір, близько 22 години за київським часом.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Італія сьогодні повідомила, що підтримає ініціативу про створення трибуналу з розслідування катастрофи малазійського рейсі МН-17.

Читайте також: Трибунал по Boeing буде створено, навіть якщо Росія накладе вето - Сергеєв

Нагадаємо, Австралія, Бельгія, Малайзія, Нідерланди та Україна звернулися до Ради безпеки ООН з проханням створити міжнародний кримінальний трибунал для притягнення до відповідальності винних у катастрофі пасажирського літака рейсу МН17 над територією України 17 липня 2014. В результаті загинуло 298 осіб.

Росія категорично виступає проти цього. Російський постпред Віталій Чуркін заявив, що його країна проголосує проти відповідного проекту резолюції.