Сьогодні голова Служби безпеки України Василь Грицак на брифінгу в Києві оприлюднив відео допиту російського майора Володимира Старкова, якого затримали разом з вантажівкою зі зброєю.

У розмові з представниками СБУ полонений майор навів беззаперечні докази участі збройних сил Росії у конфлікті на Донбасі, передає ТСН.

За його словами, участь російських військових у бойових діях на сході носить масовий характер. Зокрема, "радниками" терористів "ДНР/ЛНР" "оформлено" майже 2 тисячі діючих російських офіцерів.

Українські спецслужби встановили, що затриманий на сьогодні проходить військову службу у військовій частині міста Новочеркаськ Ростовської області РФ на посаді начальника служби ракетно-артилерійського озброєння.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Читайте також: На Донбасі затримали ще одного кадрового військового Росії

"Існує чітко налагоджений механізм координації і безпосередньої участі кадрових військовослужбовців Збройних сил РФ в агресії Росії проти нашої держави", - заявив голова СБУ.

Нагадаємо, Старкова затримали 25 липня цього року українські військові на блокпосту "Березине". Він перебував у вантажівці "КамАЗ", яка перевозила боєприпаси для бойовиків.