За декілька годин у Нью-Йорку відкриється засідання Ради Безпеки ООН. Головним питанням на ньому буде створення міжнародного трибуналу з розслідування катастрофи малайзійського Боїнга. Головна інтрига засідання - чи вдасться Росії зірвати ці плани?

Про це повідомляють "Подробності".

Окрім учасників Радбезу, до Нью-Йорка прибули п'ять міністрів закордонних справ із країн, чиї громадяни загинули в катастрофі. Вони проводять неформальні консультації та переконують підтримати створення трибуналу.

Австралійка Джулі Бішоп навіть збирається поговорити із представником Росії Віталієм Чуркіним, який може зірвати голосування, застосувавши право вето.

Однак дипломати вважають, що тим самим Росія викриє свої справжні наміри і покаже, що безпосередньо причетна до катастрофи. Адже формальних підстав для вето в неї немає. Однак якщо це станеться, у дипломатів є "план Б".

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Астролог побачив у травні "лихо" для України Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Читайте також: За блокування трибуналу Росія нестиме політичну відповідальність - МЗС

"Ми хочемо створити трибунал відповідно до розділу сьомого статуту ООН. Якщо, такий варіант не пройде, то ми будемо шукати інший", - зазначила вона.

Вона додала, що є запасні, сильні варіанти.

Прийшов час, за її словами, готуватися до створення трибуналу, навіть якщо Росія заблокує це шляхом внесення вето.