Міністр транспорту Малайзії Ліоу Тіонг Лай зазначає, що Рада безпеки Організації Об'єднаних Націй направила невірний сигнал родичам загиблих після катастрофи Boeing-777 в Донбасі.

Про це він сказав на засіданні Ради безпеки ООН після голосування за проект резолюції щодо створення міжнародного трибуналу з розслідування катастрофи Boeing-777 в липні 2014 року в Донецькій області.

"Малайзія глибоко шкодує про нездатність Ради безпеки зберегти єдність у зв'язку з катастрофою малазійського Boeing-777. Ми глибоко розчаровані у зв'язку з нездатністю прийняти проект резолюції, який би заснував Міжнародний кримінальний трибунал для цього інциденту", - заявив Ліоу Тіонг Лай.

На його переконання, Рада безпеки зробила крок назад і "направила невірний сигнал сім'ям жертв та їхнім близьким".

Малайзія пообіцяла знайти інші механізми для покарання винних.

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

"Малайзія подумає про розробку інших варіантів і механізмів розслідування даного злочину з урахуванням сьогоднішнього рішення. Будьте впевнені, ми на цьому не зупинимося і не здамося. Ми повинні зробити щось, бездіяльність це не варіант", - заявив міністр.

Читайте також: ООН готує "запасний план" на випадок ветування Росією трибуналу

Нагадаємо, Рада безпеки ООН не підтримала проект резолюції про створення міжнародного трибуналу по малайзійському Boeing-777 рейсу МН17.

Проект рішення не пройшов, оскільки Росія застосувала право вето. Саме її голос виявився вирішальним, оскільки РФ є постійним членом Ради безпеки ООН.

Результати голосування були наступними: 11 делегацій проголосували "за", 1 - "проти", 3 - "утрималися".