Постійний представник України при ООН Юрій Сергеєв, коментуючи вето представника РФ Віталія Чуркіна в голосуванні за проект резолюції щодо створення міжнародного трибуналу щодо МН17, зазначив, що зала Радбезу ООН перетворилася на залу сорому Росії.

"Голосування: вето Чуркіна. Зала #РБ ООН перетворилася на залу сорому Росії.11 підтримали, РФ - проти, 3 утрималися. Прогнозовано, але все-одно чомусь дуже боляче за рідних і близьких загиблих у цій катастрофі", - написав Сергеєв у Twitter.

Пізніше постпред України при ООН додав: "заваливши резолюцію, пан Чуркін співчуває жертвам катастрофи. Цинізму РФ немає межі".

"РФ фарширує Донбас бойовиками та зброєю. Делегація РФ в ООН вбила резолюцію, але вона не вб'є віру у правосуддя!", - також заявив глава МЗС України Павло Клімкін.

Читайте також: Малайзія знайде інші механізми для покарання винних у катастрофі Boeing

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Представник Нідерландів додав, що РФ стала на перешкоді світовому правосуддю.

"Франція заявила, що не очікувала таких результатів голосування. Але нас і міжнародне правосуддя це не зупинить. РБ через одну країну не змогла почути біль загиблих", - зазначає він.

Нагадаємо, Рада Безпеки ООН не підтримала проект резолюції щодо створення міжнародного трибуналу щодо МН17.

Проект рішення не пройшов, оскільки Росія застосувала право вето.

Резолюцію підтримали 11 членів РБ ООН, 3 делегації утрималися і лише Росія відкинула створення міжнародного трибуналу.