29 липня опівдні, у місті Дубровиця Рівненської області відбувся конфлікт між місцевими мешканцями, які нелегально видобувають бурштин та силовиками.

Про це повідомляє видання INSIDER із посиланням на місцевого волонтера "Допомога армії - Рівне" Вікторію Шинкаренко.

Згідно інформації, співробітники СБУ затримали кількох місцевих, які нелегально добували бурштин. Порушникам на "підмогу" вийшли близько двох сотень колег.

Читайте також: Мінекології перестало видавати дозволи на видобуток бурштину

На допомогу колегам виїхали бійці спецпідрозділів роти міліції громадської безпеки особливого призначення, Національної гвардії та "Грифону".

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

"Один із натовпу сів за кермо автомобіля "Тойота Ленд Крузер" та поїхав прямо на правоохоронців. На вимогу міліціонерів зупинитися — водій не реагував і намагався скоїти наїзд на одного них", - повідомляє місцеве видання "Рівне Вечірнє".

У відповідь на це, міліціонери застосували спецпристрій для відстрілу гумовими кулями. Після цього водій на великій швидкості заднім ходом повернувся до натовпу.

Бурштинокопачі після цієї сутички пішли до Військового комісаріату.

"На спецлінію 102 вже о 18:30 повідомили, що майже триста агресивно налаштованих осіб заблокували роботу районного військового комісаріату. Слідчо-оперативна група встановила, що ці ж люди перекрили проїжджу частину у центрі Дубровиці, поблизу райдержадміністрації", - розповіли у міліції.

Поговорити із населенням вийшли прокурор Микола Федорчук, в.о. начальника райвідділу міліції Сергій Дворак. Голова райдержадміністрації Сергій Киркевич підтримував натовп у протиправних діяннях.

Натовп вимагав видати тих працівників міліції, які стріляли в позашляховик. Під час розмови з чиновниками, люди вели себе агресивно, шарпаючи представників влади за одяг і лаючись нецензурною лайкою, частина з яких була у балаклавах.

Коли вони пішли на правоохоронців, на підмогу працівникам райвідділу надійшли бійці спецпідрозділів та Національної гвардії. Один із натовпу у балаклаві намагався відібрати відеокамеру у працівника міліції, покликавши із собою ще кілька осіб.

Правоохоронці стріляли гумовими кулями. Під час масового заворушення четверо порушників отримали незначні тілесні ушкодження, їм надали медичну допомогу.

Міліціонери затримали десятеро осіб, яких доставили до Дубровицького райвідділу міліції.

На території райвідділу голова РДА вимагав звільнити правопорушників, погрожуючи захопленням приміщення міліції обуреним натовпом. Найбільш активних учасників масових заворушень - затримали. Ними виявились 25-річний мешканець Дубровиці та 43-річного Ігор із села Крупове.

Опівночі натовп розійшовся.

Нагадаємо, авіація прикордонної служби 22 липня під час моніторингу виявила чергові місця, де зловмисники організували незаконні копальні з видобутку бурштину. Екіпаж літака знайшов шість місць незаконного видобутку.