Активісти "Комітету громадян Євросоюзу" у Нідерландах почали збір підписів за проведення референдуму. Тема голосування - питання ратифікації угоди про асоціацію України з ЄС.

Про це повідомляє Бі-бі-сі.

Голландці ухвалили закон, за яким громадяни мають право вимагати ставити питання на референдум із приводу будь-якого закону чи угоди. Він набув чинності нещодавно - 1 липня.

Читайте також: Німеччина завершила ратифікацію угоди про асоціацію Україна-ЄС

Щоб провести всенародне голосування, активісти мають зібрати 10 тисяч підписів до 6 серпня. Тоді вони подадуть попередню заявку на проведення референдуму.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Після того, як заявку прийме виборчком Нідерландів, активістам необхідно буде зібрати додаткові 300 тисяч підписів протягом ще 6 тижнів.

Організатори ініціативи обговорюють перебіг кампанії у блозі Geenstijl ("Без стилю"). Цей сайт у переліку найбільш відвідуваних інтернет-ресурсів в Нідерландах на 44-му місці. Він випереджає популярний сайт фільмів і серіалів Netflix.

Нагадаємо, Угоду про асоціацію із Євросоюзом Україна підписала в 2014 році. Асоціація означає поглиблення економічних відносин України та Євросоюзу, гармонізацію в галузі права і створення зони вільної торгівлі.

Верховна Рада та Парламент Європи ратифікували документ одночасно - 16 вересня 2014.

Він набуде чинності після ратифікації усіма 28 країнами-членами ЄС.