Уряд створив спецкомісію з патріотичного виховання дітей, підлітків і бійців.

Про це повідомляє видання Сегодня.

Метою комісії є популяризація українських казкових героїв серед дітей, підлітків і молодих людей. Наприклад, Котигорошко повинен стати популярнішими, ніж американська Людина-павук і Супермен, зазначають у відомстві.

За його словами, робота спецкомісії буде поширюватися на дитячі садки, школи і навіть армію.

"Наприклад, непогано було б, щоб на держрівні створили патріотичні табори. Подібні є і зараз, але діють завдяки ентузіазму одиничних людей. Що стосується патріотичного виховання на підприємствах, то ніяких примусових заходів робити не будемо: якщо будемо насильно збирати працівників заводів і розповідати, як добре любити Україну, то толку від цього не буде - можемо, навпаки, нашкодити. Те ж і зі знанням гімну - є люди, які чудово його знають, але "здають" Україну. Ми візьмемо глобальніше і почнемо з садочків: діти повинні знати історію країни , і знати не супермена, а Котигорошка та інших українських героїв ", - розповів заступник міністра молоді та спорту Сергій Мітрофанський.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно
Показати ще

Читайте також: В Одесі знімуть фільм про ювеліра, який "обдурив" Лувр

В якості глобальних планів вбачають створення єдиної концепції патріотичного виховання для всіх відомств.

"Будемо робити так, щоб відомства рухалися в одному напрямку. Разом можна буде скоординувати дії на якійсь одній спільній платформі. Ця тема надзвичайно важлива, адже вона стосується національної безпеки країни", - відзначив Мітрофанський.

Батьки багатьох малюків також підтримали урядову ініціативу.

"Моя дитина не так давно випустилася з садка. Синові улюблені іграшки - Людина-павук і Залізна людина. Але якщо замість імпортних героїв буде популярним український, то я - тільки" за ", - розповів батько двох дітей Дмитро Гавриш.