Завдяки початку дії зони вільної торгівлі українські товари протягом декількох років освоять ринок Європейського Союзу.

Про це заявив президент України під час святкування 150-річчя з дня народження митрополита Андрея Шептицького у Львові, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Я переконаний, що завдяки підписаному мною і ратифікованим парламентом Угоди про асоціацію з ЄС, поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі, ми за кілька років освоїмо альтернативний ринок для українських товарів, якщо не допустимо подальшої ескалації конфлікту", - сказав президент.

Читайте також: Яценюк пропонує Євросоюзу збільшити квоти для українських продуктів

За його словами, головне не допустити подальшої ескалації конфлікту. "Якщо досягнемо миру, то вже наступного року зможемо забезпечити економічне зростання", - додав Порошенко.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Раніше, Петро Порошенко заявляв, істотні втрати промислового потенціалу і низький рівень життя населення викликано військовою агресією і торговельною війною Росії проти України.

Нагадаємо, Україна вже перевищила річні квоти на експорт меду в країни ЄС.

Як відомо, Україна та ЄС підписали в березні 2014 політичну частину Угоди про асоціацію.

У червні було підписано і економічна частина, проте повноцінна зона вільної торгівлі між Україною та ЄС запрацює лише з 1 січня 2016 року. Досі Україна в односторонньому порядку користується торговельними преференціями.