Сьогодні на $1,2 подорожчала нафта марки Brent. Її на міжнародних ринках вже продають по $53,59. На $1,3 Збільшилася вартість і американської нафти марки WTI. Вона коштує $48,81.

Світові експерти пов'язують подорожчання "чорного золота" із повідомленнями про зниження запасів нафти у США.

"І справді запаси знизилися більше, ніж це прогнозували світові експерти. Всі думали вони зменшаться на 0,184 мільйонів барелів, а вони знизилися на 4,2 мільйони. Чому споживання нафти у США так різко збільшилося невідомо", - говорить "Знай" Сергій Бутко, аналітик Інституту нафти і газу.

Читайте також Як тільки нафта впаде до 40 доларів, Росія закінчить війну в Україні

Зараз нафтові запаси США на рівні 459,7 млн. барелів, тиждень тому в американських резервах було 465,4 млн. барелів.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

"Взагалі падіння і наповнення резервів – це перманентне явище. Думаю, на ціну сировини ще вплинуло вчорашнє засідання ООН. Воно підтвердило, що світ безсилий проти агресії Росії. Росіяни, в свою чергу, не збираються здаватися, а навпаки боротимуться за свої впливи на планеті. Для учасників нафтових бірж це означає одне – росіяни й далі влаштовуватимуть військові заворушки на Близькому Сході. Можливо, стимулюватимуть попит на сировину через свої "кишенькові" компанії в США", - вважає експерт.

Нагадаємо, цього тижня вартість нафти різко опустилася до $53,09, така ціна протрималася два дні.