"Батальйон "Донбас" і полк "Азов" вже давно не добровольчі, а лінійні підрозділи Нацгвардії МВС укомплектовані як добровольцями, так і мобілізованими. Замінили їх бригади морської піхоти, у складі яких є, в тому числі, і добровольці. У тому ж секторі працює 3-й батальйон 73-й бригади який, укомплектований добровольцями", – заявив Бірюков.

Про це він розповів в ефірі "5 каналу".

Частини морської піхоти, які наразі знаходяться в Широкиному, складаються в тому числі з добровольців. На цьому наголошує радник Президента Юрій Бірюков.

Він вважає, що необхідно припинити використання словосполучення "добровольчі батальйони".

"Потрібно припиняти використовувати словосполучення – "добровольчі батальйони". У Збройних силах добровольців, що добровільно прийшли на мобілізаційні пункти, які прийшли оформляти контракти, в десятки разів більше ніж у складі всіх "добровольчих батальйонів" разом узятих", – наголосив він.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Читайте також: Бірюков оприлюднив фото затриманої контрабанди

Нагадаємо, нещодавно Юрій Бутусов, журналіст і спостерігач, відзначав, що попри ряд конфліктів, добровольчі батальйони "першої хвилі" АТО чітко виконують накази керівництва МВС і позаштатні ситуації легко врегульовуються.