Начальник прес-служби Генштабу ЗСУ Владислав Селезньов розповів, коли звільнять в запас військовослужбовців, призваних у третю хвилю мобілізації.

Про це повідомляє Обозреватель.

"Демобілізацію проведуть в рамках указа президента, терміни її визначили - липень, серпень, вересень. Але об'єктивно основна маса військовослужбовців, яких призвали в ході третьої хвилі мобілізації, звільнять в запас у вересні місяці", - зазначив Селезньов.

За словами представника Генштабу, "це пов'язано з низкою факторів".

Читайте також: В ЗСУ добровольців більше, ніж в усіх "добробатах" разом взятих – Бірюков

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

"У 2015 році прийняли рішення про збільшення термінів підготовки військовослужбовців, яких закликають по мобілізації - в середньому на 10 днів для четвертої, п'ятої, шостої хвиль мобілізації. Тобто практично терміни проведення мобілізації зрушилися на 30 діб. Це пов'язано з більш якісною підготовкою військовослужбовців" , - розповів речник Генштабу.

Він пояснив, як пов'язано виконання плану мобілізації та демобілізація військових.

"Процентні показники виконання плану мобілізації свідчать про те, що ми йдемо практично в рамках того графіка, який є, з незначним відхиленням, але поки це не критично, тому все буде нормально", - підкреслив Селезньов.