У Ліхтенштейні заарештували 13 мільйонів франків українського судді і готові повернути ці гроші Україні. Для цього треба буде лише довести, що гроші мають злочинне походження.

Про це пише Deutsche Welle

Хоч прем'єр-міністр України і похвалився успіхами у розшуку виведених за кордон коштів корумпованих українських чиновників, у прокуратурі Ліхтенштейна заявили, що арешт рахунків відбувся не за ініціативою Києва.

Читайте також: Як пропадають гроші з банківських карток (ексклюзив)

За словами головного прокурора Ліхтенштейна Роберта Валльнера, про підозру щодо брудного походження коштів на рахунках двох українців прокуратуру повідомило ліхтенштейнське відомство з боротьби з відмиванням коштів.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Після попередньої перевірки прокуратура Ліхтенштена за сприяння місцевого суду заарештувала ці рахунки.

"Йдеться про 13 мільйонів швейцарських франків на рахунку однієї панамської компанії, яку контролює один з підозрюваних", - повідомив прокурор.

На сайті Кабінету міністрів україни зазначено, що знайдені 13 мільйонів належать колишньому судді Вищого хозяйського суду. Суддя обіймав посаду за часів правління Януковича.