В Україні припинили утилізацію легкої та стрілецької зброї до закінчення військового конфлікту на Донбасі. Про це повідомляє начальник відділу з питань контролю над озброєнням Міністерства внутрішніх справ Катерина Біла.

"На цей час питання роззброєння не стоїть на порядку денному в Україні. Ми призупинили утилізацію легкого озброєння і стрілецької зброї поки Україна не відновить свій контроль над всією територією і не відновить територіальну цілісність", - розповіла Біла.

Також вона пояснила, що рішення призупинити утилізацію - це питання часу, адже згідно з домовленостями із НАТО та США, Україна має утилізувати зайву зброю. Наразі вогнепальна зброя не є зайвою, і про таке рішення українська сторона попередила партнерів.

Читайте також: У Мінфіні збираються відмінити додатковий імпортний збір

Катерина Біла додала, що країна продовжує виконувати договір Оттавської конвенції, на якому вирішили не використовувати протипіхотні міни.

Популярні новини зараз
За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще