Ключовим чинником стабільності валютного ринку України стає зростаючий експорт сільгосппродукції, з року в рік збільшуючи валютну виручку країни, заявив віце-президент компанії-трейдера "Федкомінвест".

За його словами, раніше непідйомні для України обсяги зернового експорту сьогодні виходять на світовий ринок. Це відбувається завдяки істотному поліпшенню логістики в українських морських портах. Що дозволяє набагато швидше обробляти вантажі і конкурувати з іншими постачальниками аналогічної продукції, повідомляють "Українські новини".

Марко Гарзона зазначив, що "Федкомінвест", що володіє найбільшою українською стивідорною компанією "ТІС-Зерно", протягом 5 років вибудувала логістику експортних потоків українського ячменю. Що дозволило українському експорту щільно закріпився на ринку Близького Сходу. Приміром, цього року український ячмінь складе більше половини споживання Саудівської Аравії.

"Ми вже можемо всього за кілька днів вантажити судна по 75 тис. тонн і більше, що дає величезні переваги. Швидкість перевалки зросла неймовірно і досягає 30 тисяч тонн на день. Для України - це дуже солідні показники, оскільки таких потужностей по сусідству більше ні у кого немає ", - заявив Гарзона.

Між тим, за словами генерального директора компанії-зернотрейдера "Сerebro" Бен ван Дельсон, Україна вже вийшла на третє місце в світі з експорту зернових.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

"Сьогодні Україна поставляє ячменю, пшениці і кукурудзи більше, ніж будь-яка інша країна з числа великих світових постачальників сільгосппродукції, після США і Євросоюзу. Не так давно Україна практично не була представлена ​​на світовому зерновому ринку. Але вже сьогодні регіон Чорного моря експортує 60 млн. тонн і велика частина обсягу - з України. Є звичайно також Болгарія, Румунія, Росія. Але Україна - лідер в цьому питанні ", - запевнив Бен ван Дельсон.

Читайте також: Податківці не пропустили за кордон контрабанду зерна на 40 млн грн