Генеральна прокуратура просить суд взяти під варту колишнього міністра юстиції Олександра Лавриновича. Про це заявив начальник другого слідчого відділу управління спеціальних розслідувань Генпрокуратури Ігор Слободяник під час брифінгу, передає "Інтерфакс-Україна".

"Сьогодні вручено клопотання. Для ознайомлення стороні захисту необхідно не менше трьох годин, тому сьогодні ми не встигаємо з об'єктивних причин, а завтра з самого ранку це клопотання буде внесено на розгляд суду", - зазначив він.

Екс-міністр, за його словами, сьогодні перебуває в приміщенні Генпрокуратури і знайомиться з матеріалами справи.

Лавриновича підозрюють у зловживанні службовим становищем та розтраті 8,5 млн. гривень державних коштів. У ГПУ зазначають, що він ці гроші "незаконно і безпідставно витрачав на залучення іноземної фірми з метою приховування фактів злочинного порушення законодавства правоохоронними органами і судом під час здійснення розслідування і судового розгляду в суді справи Тимошенко".

Читайте також: Генпрокуратура відмовилася спілкуватися з Януковичем по скайпу

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

За цим же епізодом Генпрокуратура раніше оголосила про підозру і колишньому заступнику міністра юстиції. 1 липня цього року до Печерського райсуду Києва внесли клопотання про взяття його під варту. Однак 8 липня слідчий суддя обрав екс-заступнику міністра запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 365,5 тис. грн .

Лавринович, у свою чергу, заявив, що не отримував підозри у скоєнні злочину. Однак, за його словами, знав, що "таке бажання є, і воно полягає в тому, що необхідно з політичних мотивів висловити мені підозру за виконання покладених на мене зобов'язань законним способом через те, що влада була не така, яка сьогодні вважалася б правильною".