На Харківщині попередили спробу вивезти до Росії товари військового призначення, які підлягають державному експортному контролю.

Про це розповів начальник прес-центру Управління СБУ в Харківській області Владислав Абдула кореспондентові Укрінформу.

"Житель Харкова затриманий у пункті пропуску "Гоптівка". Він як кур'єр намагався власним автомобілем вивезти до Росії військову продукцію без документів під виглядом загальнопромислових товарів", - зазначив Абдула.

Встановлено, що організатором поставок військових товарів до Росії є начальник відділу одного з держпідприємств системи "Укроборонпрому".

"Він налагодив неврахований випуск комплектуючих до військової техніки на виробничих потужностях заводу і потім передавав підпільно виготовлені деталі кур'єру, який і доправляв їх приватним адресатам в Росії", - додав Абдула.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами" Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Читайте також: На Луганщині лікар зібрав 100 тисяч "данини" з підлеглих

За його словами, відкрито кримінальне провадження за статтею "Порушення встановленого порядку здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю".

"Тривають оперативно-слідчі дії для встановлення всіх осіб, причетних до організації поставок до Росії товарів військового призначення", - підкреслив Абдула.