Генеральна прокуратура оголосила про підозру першому заступнику директора Українського центру оцінювання якості освіти за фактами несанкціонованого втручання та зміни інформації в "Реєстрі осіб, які пройшли зовнішнє незалежне оцінювання".

Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

"Перший заступник директора Українського центру оцінювання якості освіти, вступивши у злочинну змову з невстановленими особами Центру, вносив зміни у результати зовнішнього незалежного оцінювання", - зазначили у відомстві.

Головне слідче управління Міністерства внутрішніх справ 28 липня за погодженням із Генпрокуратурою повідомило про підозру у вчиненні злочину за статтями 28 частина третя та 362 частина третя Кримінального кодексу.

В той же день в суд спрямували клопотання про обрання запобіжного заходу для нього у вигляді тримання під вартою та відсторонення від займаної посади.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Судове засідання по цій справі перенесли на 30 липня через неявку підозрюваного.

Читайте також: На допит в ГПУ викликали керівників Центру якості освіти

Слідчі дії, за повідомленням Генпрокуратури, не призвели до зупинки роботи комп'ютерних програмних систем Центру.

Нагадаємо, 21 липня у Центрі оцінювання знань та на квартирах керівника центру Ігоря Лікарчука та його першого заступника Володимира Винника правоохоронці провели обшуки. В результат було знайдено 130 тис. доларів. В той же день Лікарчука відсторонили від посади до кінця розслідування.