Журналістам вдалося з'ясувати, хто проживає в елітних особняках по сусідству з будинком президента Петра Порошенка в так званому Царському селі в Печерському районі Києва.

Про це йдеться в матеріалі "Слідство. Інфо".

Варто відзначити, що площа Царського села сама по собі невелика: вона охоплює вул. Панфіловців разом з однойменним провулком, Козятинську, Редутну, Радіальну, Реута і частково - Лаврську і Старонаводницьку.

Ціна землі в цьому історичному центрі столиці є досить значною. Так, 15 соток землі коштує 40 млн грн, а будинок - від 50 млн грн.

Один з будинків, який стоїть в цьому районі, за документами оформлений на тезку матері екс-глави Мін'юсту Олени Лукаш. Згідно з реєстром нерухомості, вона є власницею 7 соток землі, а також 800 кв. м нерухомого майна за адресою пров. Реута, 8.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Чоловік Лукаш - Григорій Ілляшов раніше очолював Службу зовнішньої розвідки України, а її сестра Тетяна працює секретарем ЦВК вже майже 10 років.

Варто підкреслити, що з 2013 року він перебуває в розшуку Інтерполу за підозрою в розкраданні держкоштів. Навіть незважаючи на те, що в 2013-му Ілляшов був затриманий в Будапешті і переданий Україні, йому вдалося втекти з-під варти. В даний момент його зловили в Росії. Там він перебуває під арештом.

Журналісти з'ясували, що його дружині, яка теж пройшла через суд за підозрою у співучасті з чоловіком, і синові Михайлу належать будівлі з номерами 16, 39-А, 27, 25, 23, 37, 35, 33, 31 і 29-А.

Водночас вся нерухомість родини Шепелєва зараз під арештом. Але тут є люди. Ймовірно, це прислуга і охорона, які підтримують порядок на випадок повернення господаря.

Увагу варто звернути і на будинок по цій самій вулиці з номером 30. У 2011 році його разом з двома земельними ділянками придбав житель Запоріжжя Павло Сапко. У реєстрі вказано - майно купувалося в кредит, узятий у Міжнародного інвестиційного банку Петра Порошенка.

У 2014 році через відсутність виплат власником нерухомості став сам банк. Журналістам вдалося зафіксувати, як з території будинку виїхала чорна іномарка, за кермом якої сиділа екс-нардеп Людмила Супрун. Як стало відомо, Сапко є батьком Супрун.

Буквально по сусідству з цією ділянкою розташований будинок заступника голови фракції "Блок Петра Порошенка" Ігоря Кононенка.

Читайте також: Олігарх відновлює паркан на пляжі наперекір Саакашвілі (фото)

По вул. Редутній, 60 також знаходиться будинок бізнесмена і лідера партії "5.10" Геннадія Балашова. Він вирішив побудувати там елітний 8-квартирний будинок, який пізніше буде проданий.

Навпроти ділянки Балашова знаходиться багатоповерховий будинок, який вже практично добудували. Його власником є ​​екс-депутатом від блоку Віталія Кличка "Пора-ПРП" Євген Шаломєєв.

Неподалік також видно будинок нардепа від "Опозиційного блоку" Вадима Рабиновича. Будинок не зареєстрований на депутата, однак саме цю адреса він вказав в якості прописки.

Землю під цим будинком Київрада ще в 2007 році виділила екс-меру Одеси Олексію Костусєву.