Національне антикорупційне бюро зацікавилось доходами колишньої глави Національного банку України Валерії Гонтаревої. Детективи мають намір детально перевірити її електронну декларацію.

Про це повідомляють "Українські новини", посилаючись на власні джерела в правоохоронних органах. В НАБУ вже розпочали розслідувати ймовірні недостовірні дані у декларації Гонтаревої.

"Внесли дані в Єдиний реєстр досудових розслідувань", – розповів деталі справи співрозмовник.

Зазначається, що детективи розпочали розслідування за статтею "декларування недостовірної інформації". Раніше суд зобов'язав НАБУ відкрити відповідне провадження, після того як Спеціалізована антикорупційна прокуратура зареєструвала кримінальне провадження за фактами можливих зловживань повноваженнями посадовими особами НБУ.

Глава Нацбанку Валерія Гонтарева задекларувала 56,95 мільйонів гривень доходів. Вона зберігає на банківському рахунку, згідно з декларацією, 2,65 мільйонів доларів заощаджень.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, Генеральна прокуратура України може відновити справу проти очільниці Нацбанку Валерії Гонтаревої.