Поки в окупованому Криму ламають голову над тим, як врятувати від провалу черговий курортний сезон, у Барселоні місцеве населення влаштовує акції протесту проти напливу туристів.

Як передає агентство Associated Press, у суботу близько сотні жителів іспанського міста зібралися на мітинг під гаслом "повернемо пляжі для всіх", де виступили за обмеження кількості туристів. На їх думку, присутність у місті величезної кількості іноземних гостей призвела до зростання цін на оренду нерухомості та створює чимало інших проблем.

Люди також незадоволені буйною поведінкою туристів.

Подібні акції останнім часом почастішали у тих містах, куди приїздять найбільше відпочивальників. Масовий туризм заважає місцевим жителям, і їх терпець почав уриватися. Тим більше, що у ВВП Іспанії ця галузь приносить тільки 11%.

Минулого року країну з населенням у 46 мільйонів жителів відвідали 75,3 млн туристів, а в перші півроку 2017 року їх число зросло на 12% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", у Києві для туристів придумали нову послугу.