Державна служба України з надзвичайних ситуацій спільно з Організацією з безпеки і співпраці в Європі допомагатимуть в очищенні територій на сході України від "залишків війни".

Про це повідомляє ДСНС України.

30 липня презентували проект, донором якого виступила Німеччина. Реалізація проекту триватиме півтора роки і впродовж цього часу уряд Німеччини виділить близько 995 тисяч євро задля закупівлі сучасного обладнання для піротехніків ДСНС, які проводять на сході України роботи з розмінування й очищення територій від боєприпасів.

Також проводитимуть тренінги і навчання рятувальників ДСНС з використання такого обладнання у роботі.

Читайте також: Чорнобиль навмисно підпалили - голова ДСНС

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня
Показати ще

"Обладнання, яке отримають наші піротехнічні підрозділи на сході України в рамках реалізації цього проекту, дасть змогу скоротити час прибуття та знешкодження боєприпасів, дозволить дистанційно працювати з вибухонебезпечними предметами та гарантуватиме безпеку піротехніків ДСНС під час виконання робіт", – сказав голова ДСНС України Микола Чечоткін.

Минулого місяця генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберґ повідомив, що НАТО створить новий трастовий фонд, який профінансує програми з розмінування звільнених українськими військами територій та знищення саморобних вибухових пристроїв.