Державна прикордонна служба здійснює модернізацію систем радіаційного контролю на державному кордоні. Вона передбачає заміну російського обладнання радіаційного контролю на системи типу TSA американського виробництва. Модернізація проходить за підтримки Міністерства енергетики США.

Про це повідомляє прес-служба Держприкордонслужби.

Модернізацію проводять в рамках проекту міжнародної технічної допомоги "Запобігання розповсюдженню ядерних та інших радіоактивних матеріалів".

Нова американська система радіаційного контролю з'явиться на шести прикордонних пунктах. Планують модернізувати до кінця року два з шести пунктів пропуску. Крім того, у пункті "Іллічівський морський торгівельний порт", що в Одеській області, повністю замінять застаріле обладнання на нове.

Наразі вже закінчили модернізацію систем радіаційного контролю в Національній академії Держприкордонслужби та у пункті пропуску "Мамалига" Чернівецькій області.

Популярні новини зараз
Залишилось два дні: українців попереджають востаннє Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Читайте також: 18 угорських митників затримали за контрабанду з України (фото)

На базі Навчального центру Держприкордонслужби 14 українських прикордонників вже пройшли підготовку з питань технічного обслуговування та ремонту комплексів TSA. Вони отримали відповідні сертифікати Спільного центру ядерних досліджень Європейської комісії.

Також обговорюють питання забезпечення мобільними комплексами радіоактивного контролю американського виробництва підрозділів Держприкордонслужби, які несуть службу на адміністративній лінії з анексованим Росією Кримом і лінії розмежування в зоні антитерористичної операції.